EINDHOVEN - André Ooijer reageerde vrijdag teleurgesteld op het vertrek van trainer Guus Hiddink bij PSV. De verdediger, lid van de spelersraad, noemde het afscheid van de succesvolle coach "zwaar voor de club". "Maar aan de andere kant is wel goed dat er nu duidelijkheid is. Het schimmenspel is nu voorbij," aldus Ooijer.

"Als je ziet wat hij hier heeft neergezet hoef je eigenlijk verder niets te zeggen", vervolgde hij. "Als spelers hadden we de hoop dat Hiddink als beleidsbepaler aan zou blijven om zo de club echt naar het allerhoogste Europese niveau te tillen. Het is jammer dat dat niet is gebeurd."

Ooijer gaf ook aan dat de nabije sportieve toekomst voorlopig het zwaarst telt voor de spelers. "Wij willen kampioen worden en de beker winnen. Dat is het belangrijkste. In de groep is ook rustig gereageerd op Hiddinks vertrek.

Wij hebben het natuurlijk ook zien aankomen, al hoorden we het vrijdag pas officieel. We hopen zaterdag tegen Willem II te laten zien dat we een volwassen groep hebben."