BRUSSEL - PSV-voetballer Archie Thompson is door de Belgische zender VRT genoemd in het omkoopschandaal rond Lierse SK. De Australische spits speelde tot afgelopen zomer voor de Belgische club. Daarna vertrok hij naar Australië waarna PSV hem in de winterstop vastlegde.

De zender liet in zijn middagjournaal Lierse-voorzitter Leo Theyskens aan het woord over het vermoedelijke gokschandaal in het Belgische voetbal. Theyskens noemde geen namen, maar bevestigde wel dat er nieuwe spelers verdacht worden.

Volgens de VRT zou het naast PSV'er Archie Thompson gaan om Yves Van Der Straeten, Igor Nikolovski en Hasan Kacic. Vorige maand ontsloeg Lierse al twee spelers en een assistent-trainer na gerechtelijke invallen bij de voetballers. Doelman Van Der Straeten en verdediger Kacic voetballen nog bij de club uit Lier.

PSV-voorzitter Rob Westerhof reageerde donderdagavond geschrokken op het nieuws. "Wij zullen vrijdag aan Thompson vragen of hij door de Belgische autoriteiten is benaderd in deze zaak. Meer kunnen we op dit moment niet doen. Zijn naam is genoemd, maar vooralsnog is het speculatief. Ik hoop dat het niet zo is, want spelers die gerommeld hebben kunnen we bij PSV niet gebruiken. Maar we moeten afwachten; goedertrouw wordt aangenomen, kwadertrouw moet bewezen worden."