MIAMI - Michaëlla Krajicek heeft donderdag de tweede ronde bereikt van het tennistoernooi van Miami. De Nederlandse tennisster versloeg de Chinese Zi Yan in drie sets: 6-3 5-7 6-1. Krajicek komt in de tweede ronde van het hoog aangeschreven toernooi uit tegen de Tsjechische Lucie Safarova, die in de eerste ronde een bye had.

Krajicek maakte een succesvolle rentree na een maand afwezigheid. Bij haar laatste optreden, in Antwerpen, strandde ze in de eerste ronde tegen de Zwitserse Schnyder. Bij dat toernooi bereikte ze samen met de Française Foretz nog wel de finale van de dubbelspel, die ze verloor.

Krajicek begon de partij voortvarend. Ze won haar eerste servicegame en brak haar tegenstandster direct. Op 5-3 kreeg "Misa" op eigen service de kans de eerste set binnen te halen.

Het eerste setpunt werd goed weggewerkt door Yan. Op voordeel sloeg Krajicek echter toe: 6-3. De partij leek beslist toen Krajicek in het tweede bedrijf een 4-0-voorsprong nam. De Chinese bleek echter veerkrachtig en won de set alsnog met 7-5.

De derde set kende eenzelfde start. Weer leidde Krajicek in no-time met 4-0. Nu pakte de Chinese nog één game, waarna Krajicek de klus klaarde: 6-1.