MELBOURNE - Zeven sporters uit het Afrikaanse Sierra Leone hebben de benen genomen tijdens de Gemenebest Spelen in Australië. De politie van Melbourne rapporteerde donderdag de vermissing van zes atleten en een gewichtheffer. Hun verdwijning kwam aan het licht, toen drie van de vier lopers van het estafetteteam van Sierre Leona woensdag niet op de atletiekbaan verschenen.

Al eerder verdwenen een bokser uit Tanzania en een atleet uit Bangladesh uit het atletendorp in Melbourne. De politie zei nog geen spoor van de vermiste sporters te hebben.

Vermoedelijk willen de atleten uit Sierra Leone in Australië blijven en niet meer terugkeren naar hun land, dat arm is en verscheurd door een jarenlange burgeroorlog. Bij de Gemenebest Spelen in 2002 in Manchester verdween ook een tiental atleten uit het Afrikaanse land.

De vreemdelingendienst van Australië zei nog geen actie te ondernemen. Alle deelnemers aan de Commonwealth Games hebben een speciaal visum dat een legaal verblijf toestaat tot 26 april.