AMSTERDAM - Tennisser Martin Verkerk maakt komende week zijn rentree in het profcircuit. Dat meldt De Telegraaf donderdag. De 27-jarige tennisser heeft een wildcard gekregen voor het challengertoernooi in het Franse St. Brieuc. De Nederlander kwam voor het laatst in actie in juli 2004. Nadien werd hij twee keer geopereerd aan zijn schouder en volgde een langdurige revalidatie.

Toen Verkerk weer fit leek, werd hij begin dit jaar geveld door de ziekte van Pfeiffer. Nu lijkt niets een terugkeer op de tennisbaan in de weg te staan. "Eindelijk is het zover, alles in mijn lichaam werkt weer perfect", zegt de tennisser in het dagblad.

Roland Garros

De Zuid-Hollander speelt komende week in Frankrijk op gravel. "Ik richt mij vooralsnog op de komende Masters Series-toernooien op gravel en op Roland Garros." Tot de Masters Series behoren de toernooien van Monte Carlo, Rome en Berlijn.

Verkerk boekte zijn grootste succes in 2003. Hij haalde toen de finale van Roland Garros waarin hij verloor van de Spanjaard Juan Carlos Ferrero.