BARCELONA - FC Barcelona heeft op weg naar titelprolongatie opnieuw drie punten aan het totaal toegevoegd. Dat ging dinsdagavond ten koste van Getafe, onder zijn Duitse coach Bernd Schuster aanvankelijk de grote verrassing in de Primera Division maar nu niet meer dan een bescheiden middenmoter. De dankbare aanhang in Camp Nou zag de manschappen van Frank Rijkaard met 3-1 winnen.

De koploper kwam na vijf minuten nog wel op achterstand. Middenvelder Nano, die jarenlang voor Barcelona speelde maar meestal in het B-team, zorgde op voor hem bekend terrein voor de 0-1. "In ruil" daarvoor deed Matellán ruim een kwartier later iets terug. De verdediger van Getafe werkte de bal in eigen doel.

Na rust bracht Samuel Eto'o het krachtsverschil echt tot uitdrukking: 3-1. De spits uit Kameroen voerde zijn seizoensproductie op tot 22 treffers.

Zowel Van Bronckhorst als Van Bommel begon in de basis. De laatste maakte na ruim een uur plaats voor Sylvinho. Door deze zege staat Barcelona nu 14 punten voor op Real Madrid. De concurrent uit de hoofdstad gaat woensdag op bezoek bij Zaragoza. Valencia, de nummer drie op de ranglijst, wacht de derby tegen Villarreal.