EINDHOVEN - Guus Hiddink heeft de beslissing over zijn toekomst al genomen. De trainer en technisch directeur van PSV wil dat besluit alleen nog niet wereldkundig maken omdat de Eindhovense club in een cruciale periode van de competitie zit en woensdagavond in de halve finale van de beker tegen AZ speelt. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik diep van binnen nog niet weet wat ik ga doen", aldus Hiddink dinsdag. "En ik hou niet van liegen."

Bekijk video: Modem/ Breedband


Supporters demonstreren tegen mogelijk vertrek van trainer Hiddink

Hiddink kwam met die opmerking na enkele dagen waarin volop over zijn toekomst werd gespeculeerd. President-commissaris Jan Timmer sprak de verwachting uit dat hij zou vertrekken, voorzitter Rob Westerhof hield nog een slag om de arm en hoopt de succesvolle oefenmeester voor de club te behouden. "Het is jammer dat die wervel is ontstaan", aldus Hiddink. "Daar zit niemand op te wachten."

De trainer vertelde dinsdag dat hij vorige week drie toekomstscenario's heeft voorgelegd aan Westerhof en Timmer. In één van die plannen blijft hij zelf aan als technisch directeur en trainer, in het andere geval blijft hij technisch directeur en schuiven zijn assistenten Fred Rutten en René Eijkelkamp door als hoofdtrainers. De laatste optie is een vertrek naar een andere voetbalbond of club.

Twee afvallers

Die drie mogelijkheden zijn de afgelopen weken besproken. Het model waarin Hiddink parttime aan de club verbonden zou blijven en tevens een andere 'klus' erbij zou doen werd al in een beginstadium van tafel geveegd. Hiddink: "We waren het al snel eens dat we dat niet moesten doen. Dat vond ik zelf ook geen goed idee."

De optie waarin Rutten en Eijkelkamp, die genoemd worden als nieuwe trainers van FC Twente, worden doorgeschoven lijkt ook afgevallen. Hiddink heeft zijn assistenten laten weten dat ze niet de voorkeur hebben van de clubleiding. "Als zij vinden dat het wat te licht is, moet ik dat als hoofdtrainer aan hen doorgeven. Zodat ook zij over andere opties kunnen nadenken. Hypothetisch: Als ik directeur blijf zou ik met deze staf door willen. Zolang die duidelijkheid er echter niet is, moet ik dat ook bij hen wegleggen."

Intern

Het vooruitschuiven van de datum waarop Hiddink zijn beslissing kenbaar maakt - in ieder geval voor 31 maart -, heeft alles te maken met het naderende kampioenschap en de halve finale van de Gatorade Cup, de strijd om de nationale beker. In dat toernooi speelt PSV woensdag tegen AZ. "We houden het bewust intern omdat we ons focussen op de deze cruciale periode. We hebben de huidige gang van zaken kort in de groep besproken. Rumoer over contracten speelt altijd, dat mag geen invloed hebben."

Martin Jol

Ondertussen wordt er hevig gespeculeerd over de mogelijke opvolger van Hiddink. Verschillende Engelse media en VI.nl melden dinsdag dat PSV zich gaat richten op Tottenham Hotspur trainer Martin Jol. Jol, eerder actief vooor RKC Waalwijk, is echter populair bij de Engelse club, die hem niet zomaar wil laten vertrekken. Naast Jol worden ook Bert van Marwijk en Henk ten Cate genoemd als potentiele opvolgers.

Supporters actie

De harde kern van de supporters van PSV heeft dinsdagmorgen een actie gehouden om trainer Guus Hiddink voor de club te behouden. Voor het begin van de training werd een spandoek uitgerold met daarop de tekst: "Hiddink laat je niet wegtimmeren", een directe verwijzing naar PSV's president-commissaris Jan Timmer, die afgelopen weekeinde de verwachting uitsprak dat Hiddink zou vertrekken bij de club.

Hiddink stapte even van het veld en had een kort gesprek met de supporters. De ongeveer zeventig trouwe fans spraken hun bezorgdheid uit over het naderende afscheid van Hiddink.