AMSTERDAM - Jaap Stam heeft per direct zijn 22 jaar oude lidmaatschap bij DOS Kampen opgezegd. De verdediger van Lazio Roma die vorige week werd beschuldigd van doping, doet dit na stevige kritiek van twee DOS-leden. Zij stelden dat Stam onvoldoende loyaal is aan zijn oude club.

Volgens het tweetal laat hij zich nooit meer bij DOS zien omdat hij zich daarvoor te groot voelt. "Die arrogantie heeft hij niet van zijn moeder. Een doodgoed mens, die bij thuiswedstrijden van het eerste altijd meehelpt in de kantine", vertelt DOS-lid Roelof Albers in het Algemeen Dagblad van maandag. Albers is ruim 60 jaar lid van de amateurclub uit Kampen.

"Ze hebben die jongen bij DOS Kampen de grond ingetrapt. Het is schandalig", vertelt Stams moeder. "Ze zijn bij DOS niet goed wijs geworden. Ik heb hier geen woorden voor. Dit is intriest", voegt de vader van Jaap Stam toe. "Het zijn de mensen die al riepen dat hij op zijn knieën naar DOS zou terugkeren toen hij bij FC Zwolle ging voetballen. Ze hebben Jaap het succes nooit gegund."

In het bewuste artikel wordt de suggestie gewekt dat Stam niet bereid is om DOS financieel te steunen. "Al drie jaar proberen we hem te strikken voor onze club van 100", vertelt DOS-lid Frits Smits in de Rotterdamse krant.

De club van 100 is een gezelschap trouwe leden die elk jaar 100 gulden storten op de speciale bankrekening om iets leuks voor de club te doen. "Maar denk maar niet dat Stam er ook maar één seconde over denkt een half weekloon af te staan om daarmee wat terug te doen voor de club waar hij is opgegroeid. Hij heeft niet eens het fatsoen te reageren", aldus Smits.

Voorzitter

Stams opzegging is nog niet officieel binnen bij de club, maar volgens voorzitter J. de Vries gaat het wel gebeuren. "We hebben het via zijn ouders vernomen. We betreuren dit, want de mening van de twee leden is absoluut niet breed gedragen binnen de club. We zien Jaap nog steeds als een goede ambassadeur en we blijven hem steunen door dik en dun", aldus de voorzitter.