LONDEN - West Ham United heeft maandag Manchester City verslagen in de kwartfinale van de Engelse FA Cup. De ploeg uit Manchester werd op eigen veld met 2-1 verslagen. Dean Ashton maakte beide goals voor West Ham United.

Bij Manchester City startte Kiki Musampa in de basis. Hij scoorde zes minuten voor tijd de 2-1 na een voorzet van Lee Croft. Voormalig Heerenveen-aanvaller Georgios Samaras deed door een blessure niet mee met de ploeg uit Manchester.

Ashton schoot in de 40e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied de 1-0 voor de bezoekers binnen. In de tweede helft mocht de Chinese Manchester-verdediger Sun Jihai na tien minuten met rood de kleedkamer opzoeken. Dertien minuten later leek Ashton het duel voor West Ham te beslissen door een voorzet van Yossi Benayoun te verzilveren.

Een slotoffensief leverde nog wel de aansluitingstreffer voor de thuisploeg op, maar kon Manchester City niet meer langszij brengen. West Ham bereikte door de overwinning voor het eerst in vijftien jaar de halve finale van de FA Cup