AMSTERDAM - Het supportershome van voetbalclub Ajax mag weer open. Dat heeft de Amsterdamse burgemeester Job Cohen maandag bepaald. Het supportershome werd op 15 januari op last van de burgervader gesloten, nadat bij een inval van de politie wapens en drugs waren gevonden.

De directie van Ajax en de Stichting Beheer Supportershome Ajax dienden op 27 februari een verzoek bij de gemeente in om het supportershome te heropenen. De gemeente stemt daarmee in, maar eist wel dat de huisregels in het supportershome worden aangescherpt. Zo mogen fans met een stadionverbod het pand niet meer betreden en worden de openingstijden van het honk beperkt.

Ook wijst de gemeente de beheergroep van het supportershonk erop dat voor het onderkomen een tijdelijke bouwvergunning is afgegeven. Als voor het verlopen van de vergunning eind januari volgend jaar geen nieuwe locatie is gevonden, trekt de gemeente de exploitatievergunning voor het supportershome in.

De politie viel het honk van de Amsterdamse voetbalfans op 11 januari binnen, nadat ongeveer zeventig Ajax-supporters een dag eerder het supportershonk van ADO Den Haag bestormden. Vijf ADO-aanhangers raakten daarbij gewond. Een van hen liep steekwonden op. De politie hield tien Ajax-fans aan.