SEPANG - Acht van de elf Formule 1-teams hebben de F1-bazen gevraagd de voorvleugel van Ferrari onder de loep te nemen. Het Italiaanse team gebruikte in Sepang een flexibele voorvleugel en dat is in strijd met de technische regels. De overige teams dringen nu aan op een verduidelijking en dreigen met een officieel protest.

Bij Ferrari maakt men zich voorlopig geen zorgen. "Volgens onze interpretatie van de regels is er niks fout met deze vleugel", klinkt het bij de Scuderia. Toch was op camerabeelden tijdens de race in Sepang duidelijk te zien hoe de voorvleugel van hun wagen bewoog. Het aanhechtingspunt op de neus zorgde ervoor dat de vleugel naar buiten of binnen kon bewegen.

De concurrenten van Ferrari willen nu weten of deze interpretatie van de regels correct is. Is dat niet het geval, dan eisen ze maatregelen. Indien nodig zullen ze zelfs een officieel protest indienen na de volgende race in Australië en vragen om Ferrari dan uit de uitslag te schrappen.

Zo ver lijkt het alvast niet te komen. Ferrari gaf al aan in Melbourne opnieuw een andere vleugel op de wagen te zullen monteren. Tot slot nog een pittig detail. Twee van de teams die het protest tegen Ferrari ondertekenden gebruiken zelf flexibele elementen op hun vleugels. De internationale automobielfederatie FIA liet reeds weten ook deze vleugels grondig te willen onderzoeken.