INDIAN WELLS - Tennisser Roger Federer heeft het toernooi van Indian Wells op zijn naam geschreven. De onbetwiste nummer een van de wereld uit Zwitserland was zondag in de finale van het evenement uit de Masters Series veel te sterk voor de Amerikaan James Blake.

Federer was klaar in drie sets: 7-5 6-3 6-0. Hij won Indian Wells al voor de derde keer op rij.

Federer heeft dit jaar al 22 wedstrijden gewonnen en er pas één verloren. Dat was in de finale van Dubai, toen het Spaanse supertalent Rafael Nadal hem dwarszat. Nadal lijkt vooralsnog de enige die het Federer moeilijk kan maken op de tennisbaan.

Blake, die nota bene in de halve finales van Indian Wells Nadal uitschakelde, was duidelijk niet opgewassen tegen de 24-jarige Federer. Alleen in de eerste set bood de Amerikaan partij; hij liep zelfs uit naar een 5-3 voorsprong. Daarna zette Federer orde op zaken. Hij won de set met 7-5 en gaf Blake in de volgende twee bedrijven geen schijn van kans. Na vijf kwartier gaven de spelers elkaar al de hand.

De zege in Indian Wells was al de 36e in de carrière van de Zwitser en de zevende in een Masters-toernooi. Hij incasseerde een winstpremie van 455.000 dollar.