MÜNCHEN - Hamburger SV heeft de Oranje gekleurde uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 1-0 gewonnen. Liefst zes Nederlanders stonden vanaf het beginsignaal in het veld, keurig verdeeld over beide ploegen. Alleen Van der Vaart haalde het einde van de wedstrijd niet. De spelmaker van HSV werd na ruim een uur gewisseld.

Lijstaanvoerder Bayern München behield een voorsprong van zes punten op HSV door een relatief eenvoudige zege op Schalke'04: 3-0. Invaller Roy Makaay maakte het derde doelpunt.

Wolfsburg

Het laag geklasseerde Wolfsburg, met Hoogendorp, Hofland en Van der Leegte, incasseerde de eerste nederlaag voor eigen publiek onder de nieuwe trainer Augenthaler. De thuisploeg kwam tegen HSV vooral aanvalskracht te kort. International Hanke haakte voorin al na negen minuten af met een bekkenblessure. Een andere spits van Wolfsburg, de Argentijn Klimowicz, zat door een dijbeenblessure op de bank en viel in de slotfase tevergeefs in.

HSV

HSV, met naast Van der Vaart ook De Jong en Boulahrouz in de gelederen, was in alle linies de betere ploeg. De nummer twee van de Bundesliga verzuimde echter meer afstand van Wolfsburg te nemen. Daardoor bleef het duel tot aan de laatste minuut spannend. De Jong en Van der Vaart waren in de eerste helft dicht bij een treffer en Boulahrouz behoorde bij HSV tot de uitblinkers.

De ploeg uit Hamburg herstelde zich met de benauwde uitzege van de ongelukkige uitschakeling afgelopen woensdag in het UEFA-bekertoernooi door Rapid Boekarest.

Bayern

Bayern bewees zondag prima om te kunnen gaan met de druk van HSV. Op weg naar de twintigste landstitel werd Schalke vrij gemakkelijk aan de kant geschoven, zodat de voorsprong op Hamburgers zes punten blijft: 3-0.

In een teleurstellende eerste helft gebeurde er voor beide doelen niet al te veel. Een doelpunt van Salihamidzic, kort na de pauze, brak de wedstrijd open. Niet veel later besliste Pizarro het duel, waarna de ingevallen Makaay in de slotminuten profiteerde van een fout in de verdediging van Schalke. Het was voor de ploeg uit Gelsenkirchen de eerste competitienederlaag onder leiding van trainer Mirko Slomka.

Werder Bremen

Werder Bremen gaf de titelstrijd op met een nederlaag van 3-1 bij FC Nürnberg.Topscorer Klose maakte nog wel zijn achttiende competitietreffer, maar daar had de ploeg uit Bremen niet veel aan. International Frings viel al na 22 minuten uit met een kuitblessure.

Borussia

Met Gentenaar in het doel won Borussia Dortmund met 2-1 van Kaiserslautern. Daarmee beëindigde de ploeg van trainer Van Marwijk een serie van vijf wedstrijden zonder zege.