ROME - Geen verrassingen dit weekeinde in de Italiaanse Serie A. In navolging van koploper Juventus, dat zaterdag al van Livorno won, boekten AC Milan, Internazionale en Fiorentina zondag overwinningen. AC Milan was in een uitwedstrijd met 4-0 te sterk voor Udinese. Sjevtsjenko maakte twee goals, Seedorf één.

AC Milan moest het zondag stellen zonder de geschorste Jaap Stam, die zich vorig weekeinde in de wedstrijd tegen Juventus bovendien blesseerde aan een kuit. Het duurde tot kort voor rust eer Sjevtsjenko de score opende, na rust was het verzet van Udinese gebroken. Gilardino was naast Seedorf en Sjevtsjenko de andere doelpuntenmaker.

De achterstand van Milan op Juve bedraagt tien punten. Inter, dat twee punten minder heeft dan de stadgenoot, versloeg zondag op eigen veld Lazio Roma met 3-1. Recoba (2) en Figo scoorden voor Inter. Fiorentina, nummer vier in de stand, zegevierde in het thuisduel met Ascoli: 3-1. Topscorer Luca Toni maakte een doelpunt en kwam op 24 treffers dit seizoen.

Juventus

Voor Juventus maakte David Trezeguet zaterdag twee doelpunten, Del Piero nam nummer drie voor zijn rekening. Met 77 punten uit 30 wedstrijden is Juventus ongenaakbaar. De ploeg verloor nog maar één keer dit seizoen. Alle andere teams hebben al mininmaal vijf nederlagen geleden.