SAN SEBASTIAN - FC Barcelona is weer een stapje dichter bij de Spaanse titel gekomen. De kampioen verdedigde zijn koppositie zonder al te veel moeite. Dat ging in San Sebastian ten koste van Real Sociedad: 0-2. Henrik Larsson en Samuel Eto'o maakten de treffers.

De overwinning kreeg extra waarde, doordat zowel Real Madrid (2e) als Valencia (3e) punten morsten. Valencia verloor bij Racing Santander met 2-1, terwijl Real Madrid in eigen stadion niet verder kwam dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Real Betis.

FC Barcelona heeft inmiddels elf punten voorsprong op Real Madrid en twaalf op zowel Valencia als Osasuna. Osasuna won zondag met 2-4 bij Espanyol.

De Braziliaan Ronaldinho speelde weer een belangrijke rol bij Barcelona. Hij stond beide keren aan de basis van de goal. In de achtste minuut legde hij de bal panklaar voor de Zweed Larsson en kort na rust stelde hij Mark van Bommel in staat hard op het doel van Sociedad te schieten. De international raakte de paal, maar de Kameroense spits Eto'o was er als de kippen bij om de rebound in te schieten. Het was al zijn twintigste competitietreffer. Trainer Frank Rijkaard had in zijn elftal ook plaats ingeruimd voor Giovanni van Bronckhorst.

Juan Ramon Lopez Caro, de oefenmeester van Real Madrid, liet tegen Betis Sevilla zowel Ronaldo als David Beckham op de bank beginnen. Ook voor Julio Baptista en Thomas Gravesen was er geen plaats in het basiselftal. De aanpassingen hadden weinig succes. Real kwam wel een maal tot scoren, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

Valencia keek bij Racing Santander al snel tegen een achterstand aan door een doelpunt van Damia. In de tweede helft verdubbelde Ayoze de voorsprong. Villa bracht Valencia dankzij een benutte strafschop nog wel dichterbij, maar verder kwam de uitploeg niet.

Het duel tussen de middenmoters Atletico Madrid en Villarreal eindigde onbeslist in 1-1. Spits Mateja Kezman van Atletico, oud-PSV'er, moest voortijdig het veld verlaten vanwege een tweede gele kaart.