EINDHOVEN - Met een thuiszege op NEC (1-0) zette PSV zaterdagavond opnieuw een stap richting de derde landstitel in vier jaar. Vijf speelronden voor het einde van de competitie heeft de landskampioen tien punten meer dan naaste concurrent Feyenoord dat zondagmiddag nog een uitwedstrijd bij AZ speelt.

Bekijk video: Modem/ Breedband

PSV dankte de zege aan een treffer van Farfan in de 77e minuut. De Peruviaan benutte een vrije trap. NEC, dat lang op de been werd gehouden door doelman Van Emmerik, schoot pas in de 85e minuut voor het eerst op het doel van PSV-keeper Gomes. De poging van Boutahar was niet voldoende voor de gelijkmaker.

Heerenveen

SC Heerenveen heeft de rust in Friesland teruggebracht. Na de nederlagen tegen PSV en FC Utrecht liet het team van trainer Verbeek zaterdagavond RKC Waalwijk in de slotfase in de val lopen. Arnold Bruggink werd na een vrije trap in de 88e minuut matchwinnaar.

Met 2-1 overwinning deden de Friezen goede zaken voor deelname aan de play-offs. RKC, tiende op de ranglijst, is een van de belangrijkste concurrenten voor het verlengstuk van de competitie.

Willem II

Willem II kan de nacompetitie na zaterdag nauwelijks nog ontlopen. De Tilburgers verloren met 1-0 bij Heracles Almelo, dat door de zege een voorsprong heeft genomen van tien punten.

Nurmela maakte al na zeven minuten het winnende doelpunt. Willem II beëindigde het duel met tien man, omdat Van der Struijk in de laatste minuut rood kreeg voor het neerhalen van de doorgebroken Sluijter.

ADO

Danzij een sterke tweede helft kon ADO Den Haag zaterdagavond nog een punt sprokkelen. In het Zuiderpark hielden de Hagenaars Roda JC op 1-1. Sonko had de Limburgers voor rust aan de leiding gebracht. Invaller Rankovic schoot halverwege de tweede helft de gelijkmaker in (1-1).