WOLFSBURG - Hamburger SV heeft zaterdag de Oranje gekleurde uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 1-0 gewonnen. Liefst zes Nederlanders stonden vanaf het beginsignaal in het veld, keurig verdeeld over beide ploegen. Alleen Van der Vaart haalde het einde van de wedstrijd niet. De spelmaker van HSV werd na ruim een uur gewisseld.

Het laag geklasseerde Wolfsburg, met Hoogendorp, Hofland en Van der Leegte, incasseerde de eerste nederlaag voor eigen publiek onder de nieuwe trainer Augenthaler. De thuisploeg kwam tegen HSV, dat de voorgaande drie competitieduels verloor, vooral aanvalskracht te kort.

International Hanke haakte voorin al na negen minuten af met een bekkenblessure. Een andere spits van Wolfsburg, de Argentijn Klimowicz, zat door een dijbeenblessure op de bank en viel in de slotfase tevergeefs in.

De Jong

HSV, met naast Van der Vaart ook De Jong en Boulahrouz in de gelederen, was in alle linies de betere ploeg. De nummer twee van de Bundesliga verzuimde echter meer afstand van Wolfsburg te nemen.

Daardoor bleef het duel tot aan de laatste minuut spannend. De Jong en Van der Vaart waren in de eerste helft dicht bij een treffer en Boulahrouz behoorde bij HSV tot de uitblinkers.

De ploeg uit Hamburg herstelde zich met de benauwde uitzege van de ongelukkige uitschakeling afgelopen woensdag in het UEFA-bekertoernooi door Rapid Boekarest. HSV heeft drie punten minder dan koploper Bayern München en vijf punten meer dan Schalke 04, dat eveneens jaagt op een plaats in de Champions League. De nummers 1 en 3 treffen elkaar zondag in München.

Bremen

Werder Bremen gaf de titelstrijd op met een nederlaag van 3-1 bij FC Nürnberg. Topscorer Klose maakte nog wel zijn achttiende competitietreffer, maar daar had de ploeg uit Bremen niet veel aan.

International Frings viel al na 22 minuten uit met een kuitblessure. Met Gentenaar in het doel won Borussia Dortmund met 2-1 van Kaiserslautern. Daarmee beëindigde de ploeg van trainer Van Marwijk een serie van vijf wedstrijden zonder zege.