SEPANG - Renault-rijder Giancarlo Fisichella start zondag op pole positie tijdens de GP van Maleisië. De Italiaan was tijdens de kwalicatie net iets sneller dan Jenson Button. Debutant Nico Rosberg werd knap derde.

De strijd om de pole positie werd alweer een aangenaam spektakel om naar te kijken. Vooral debutant Nico Rosberg en zijn teamgenoot Mark Webber maakten er een boeiende strijd van. Het duo leek lange tijd op weg naar een stunt, maar moest de pole positie in de laatste minuten toch aan Fisichella laten.

De eerste startplaats is zonder twijfel een opsteker voor de Italiaanse Renault-rijder die vorige week moest opgeven in Bahrein. Deze keer zien de zaken er beter uit voor hem. Naast Fisichella neemt de Brit Jenson Button in zijn Honda mee plaats op de eerste startrij. Op de tweede rij nemen de twee Williams-rijders Rosberg en Webber plaats. Deze laatste profiteert daarmee van de motorpech van Michael Schumacher.

De Duitser werd vierde tijdens de kwalificatie, maar deed dat met een nieuwe motor en dat kost hem 10 startplaatsen. Slecht nieuws voor Ferrari want ook teamgenoot Felipe Massa ondergaat een zelfde lot.

De derde startij wordt morgen ingenomen door de McLarens van Juan Pablo Montoya en Kimi Raïkkönen. Het duo staat daarmee voor wereldkampioen Alonso, die geen sterke kwalificatie reed.

Christijan Albers kwalificeerde zich als 19de, maar schuift dankzij heel wat defecte motoren bij de andere teams op naar plaats 15 op de startgrid.