AMSTERDAM - Jos Verstappen heeft wel degelijk een fout gemaakt tijdens de A1 Grand Prix van Amerika van afgelopen zondag. Dat verklaart teambaas Jan Lammers tegenover F1Today.nl. Eerdere berichten wezen erop dat de straf die Verstappen tijdens de race kreeg voor inhalen tijdens een neutralisatie onterecht was. Een racing-director zou zelfs zijn ontslagen naar aanleiding van het incident.

Tijdens de race ontstond commotie toen Jos Verstappen voor een 'drive-through-penalty' de pits in moest. Hij kreeg de penalty omdat hij zou hebben ingehaald tijdens een neutralisatie van de race. Volgens de Nederlander was hier echter geen sprake van. Even later stapte Verstappen boos uit de auto, nadat hij nog een penalty had gekregen voor te hard rijden in de pitsstraat.

Teambaas Jan Lammers concludeert na het analyseren van de data uit de auto dat Verstappen wel degelijk heeft ingehaald en dat de straf dus terecht was. Een woordvoerder van A1 Grand Prix laat weten dat de racing-director niet is ontslagen.

Teleurgesteld

Tevens liet Lammers weten dat hij teleurgesteld is in het feit dat Verstappen opgaf tijdens de race. Lammers is van mening dat je de race altijd moet uitrijden. De verstandhouding tussen het team en Verstappen is volgens Lammers echter niet aangetast.