SEPANG - Honda testrijder Anthony Davidson toonde zich de snelste rijder tijdens de tweede vrije oefensessie voor de GP van Maleisië. Toch was de Brit niet de allersnelste. Williams testrijder Alex Wurz reed tijdens de eerste oefensessie een nog sneller rondje.

Daarmee toont Williams aan dat ze dit weekend echt willen meestrijden om de overwinning. Vorig weekend was het team al de verrassing van de openingsrace in Bahrein. Wurz moest zich aan het eind van de tweede oefensessie in Maleisië tevreden stellen met de tweede plaats, maar was in de eerste sessie eigenlijk sneller dan de tijd waarmee Davidson de tweede sessie als eerste afsloot.

Naast Honda en Williams zijn ook de topteams weerd paraat. Wereldkampioen Alonso sloot de tweede oefensessie af op de derde plaats, meteen gevolgd door de Ferrari van Felipa Massa en de McLaren van Kimi Raïkkönen.

Nederlanders Christijan Albers en robert Doornbos sloten de eerste dag af op de 24ste en 25ste positie. In de eerste sessie reden ze de 17de en 8ste tijd.