SEVILLA - Betis wist wel raad met AZ, maar Steaua Boekarest bleek onverwacht van een ander kaliber. De Spaanse club liet zich donderdagavond in Sevilla compleet verrassen door de Roemenen, die een ronde eerder Heerenveen uit het UEFA-bekertoernooi knikkerden: 0-3.

Betis had na de 0-0 in de Roemeense hoofdstad riant uitzicht op een plek bij de laatste acht. Het taaie Steaua wilde in de eerste helft echter van geen wijken weten. Toen Nicolita tien minuten na de hervatting scoorde met een fantastisch schot, werd de stilte ijzig. Joaquin maakte het karwei voor Betis even later schier onmogelijk door zichzelf te laten gaan.

Hij gaf zijn belager Dica een elleboogstoot en kreeg rood. In de slotfase profiteerden Iacob en opnieuw Nicolita van het personele overwicht.

De naam van Schalke 04 zit vrijdag in Eindhoven ook in de koker voor de loting voor de kwartfinales van het toernooi om de UEFA-beker. De "Königsblauen" uit Gelsenkirchen slaagden er in tegenstelling tot Hamburger SV wel Duitsland te blijven vertegenwoordigen. Schalke versloeg Palermo, na het 1-0-verlies in Italië, met 3-0.

Aanhang

De hondstrouwe aanhang, 52.000 man sterk, moest bijna drie kwartier wachten op de 'gelijkmaker'. Kobiasjvili scoorde vlak voor rust vanaf de strafschopstip. De Georgiër mocht van elf meter aanleggen na hands van Corini.

De Italiaanse verdediger kreeg van scheidsrechter Poll bovendien rood wegens dit vergrijp. Ook met tien man verdedigde Palermo zijn kansen nog heel lang met succes. Sören Larsen besliste het duel met nog ruim een kwartier te gaan. Azaouagh mocht de eindstand op 3-0 bepalen.