MÜNCHEN - Bayern München heeft donderdag furieus gereageerd op de aantijgingen aan het adres van Bastian Schweinsteiger. De lokale krant "tz" beschuldigde de international en twee spelers van 1860 München, de Nederlander Quido Lanzaat en Paul Agostino, van gokken op eigen wedstrijden.

Bayern-manager Ulli Hoeness heeft gedreigd met een miljoenenclaim. Schweinsteiger zou Hoeness te verstaan hebben gegeven dat hij "nog nooit van zijn leven ook maar één euro op een voetbalduel heeft gezet".

Lanzaat reageerde tegenover zijn vereniging op dezelfde toon. "Ik heb hier niets mee te maken. Ik heb nooit gewed op een wedstrijd van mijn club en zal dat ook nooit doen. De lieden die bewijzen hebben tegen mij, moeten zich maar melden; dan weet ik tenminste hoe ze aan mijn naam komen."

Lanzaat ontkende ook iets te hebben gehoord van de officier van justitie. Hij kreeg daarbij de steun van het Openbaar Ministerie (OM) zelf. "We hebben niemand verhoord. We proberen momenteel slechts informatie op waarde te schatten. Over personen hebben we het nog helemaal niet", aldus hoofdofficier Anton Winkler.