SEPANG - Felipe Massa moet na afloop van de kwalificatie in Maleisië 10 startplaatsen inleveren. Ferrari stuurt de Braziliaan in de tweede Grand Prix van het seizoen met een nieuwe motor de baan op en krijgt daarvoor een straf. Bij Renault probeert Giancarlo Fisichella aan een gelijkaardige straf te ontsnappen.

Massa had tijdens de eerste race in Bahrein geen problemen met zijn Ferrari V8, maar onderzoek wees uit dat de motor toch niet probleemloos functioneerde. Het Italiaanse team besloot geen risico te nemen en monteert in Sepang dus een nieuwe motor. De tien startplaatsen die Massa moet inleveren nemen ze er graag bij.

Bij Renault denken ze daar anders over. Giancarlo Fisichella moest in Bahrein opgeven met motorproblemen, of daar leek het toch op. Het Franse team zegt nu echter dat niet de motor het probleem was, maar wel de elektronica van de wagen. Volgens hun interpretatie van de regels mag Fisichella dus met een nieuwe motor starten, zonder daarvoor bestraft te worden. Of de internationale automobielfederatie FIA met die visie akkoord gaat vernemen we na de technische keuring op vrijdag.

Naast Massa moeten ook David Coulthard en Jacques Villeneuve tien startplaatsen inleveren. De Red Bull en BMW-Sauber rijders werden in Bahrein beiden het slachtoffer van motorpech.