INDIAN WELLS - Voor Andy Roddick zit het tennistoernooi van Indian Wells er na vier ronden op. De Amerikaanse nummer drie van de plaatsingslijst verloor woensdag met 6-4 6-7 6-1 van de Rus Igor Andrejev. Ook de Argentijnse nummer 4 David Nalbandian sneuvelde vroegtijdig; hij was niet opgewassen tegen de Thai Paradorn Srichaphan. Het werd 6-7 6-3 6-2.

Roger Federer, de Zwitserse aanvoerder van de wereldranglijst, en de als tweede geplaatste Spanjaard Rafael Nadal bereikten volgens verwachting wel de kwartfinales van het toernooi uit de Masters Series. Federer won van de Fransman Gasquet (6-3 6-4) en Nadal versloeg eveneens een Fransman, Grosjean (6-4 6-2).

Roddick, nummer drie van de wereld, had geen idee van wat hem was overkomen. "Ik voel me leeg, ik weet niet wat er gebeurde. Het is in elk geval mijn eigen schuld. Ik speelde niet slecht, maar heb het gewoon weggegeven. Ik baal van mijn eigen optreden."

Sharapova

In het vrouwentoernooi in Indian Wells drong de voormalige nummer één van de wereld Maria Sharapova door tot de halve finales.

De als derde geplaatste Russin zegevierde met 6-1 6-3 in haar partij tegen de Duitse Grönefeld. Sharapova treft in de halve eindstrijd de Zwitserse Martina Hingis, die woensdag won van de Russin Safina.