HAMBURG - Hamburger SV is woensdag ondanks een knappe 3-1 overwinning op Rapid Boekarest uitgeschakeld in de strijd om de UEFA-Beker. De Duitse club, waar Van der Vaart, Boulahrouz en De Jong onder contract staan, moest een nederlaag van 2-0 goedmaken uit de eerste wedstrijd. De 3-1 was uiteindelijk niet genoeg omdat het in Hamburg gemaakte doelpunt van Rapid dubbel telt.

Van der Vaart en Boulahrouz speelden beiden de hele wedstrijd.

Van der Vaart

De Jong mocht niet spelen vanwege zijn rode kaart in de eerste wedstrijd. Van der Vaart speelde aan Duitse zijde een hoofdrol. De middenvelder, nog maar net hersteld van operaties aan beide enkels, maakte het derde doelpunt en bereidde de 2-1 van Barbarez met een prachtig hakje voor.

Treffer

HSV begon uitstekend aan de wedstrijd tegen de Roemenen en maakte al voor rust twee goals. Lauth opende de score, waarna Barbarez de 2-0 scoorde. De nummer twee van de Duitse competitie speelde vervolgens prima, maar kwam door één moment van onachtzaamheid op 2-1. Buga trapte in de 51e minuut het belangrijke doelpunt voor de Roemenen binnen. In het vervolg scoorde Van der Vaart nog één keer, viel de ploeg hartstochtelijk aan, maar wist het geen vierde treffer meer te forceren.

Topscorer

Voor HSV was er woensdag nog meer slecht nieuws. De Duitsers raken aan het einde van dit seizoen Barbarez, Beinlich en Reinhardt kwijt. De drie spelers lieten weten niet in te gaan op het voorstel tot contractverlenging van Hamburger. Voor de 34-jarige Barbarez en Beinlich lag er een sterk gereduceerde aanbieding. Barbarez is met acht goals topscorer van de club in de Bundesliga.

Doorslaggevend

Middlesbrough schakelde woensdagavond AS Roma uit in de UEFA-Beker. De Engelse club verloor in Rome de return met 2-1, maar had het eerste duel met 1-0 gewonnen. Het doelpunt dat Middlesbrough in Italië maakte, was daardoor doorslaggevend. De Nederlandse spits Hasselbaink maakte de goal.

Ook Sevilla plaatste zich bij de laatste acht clubs. De Spanjaarden waren in eigen stadion met 2-0 te sterk voor het Franse Lille, dat het eerste duel met 1-0 gewonnen had. Donderdag worden de overige vijf duels in de vierde ronde gespeeld.