AMSTERDAM - MotoGP-kampioen Valentino Rossi daagt F1-wereldkampioen Fernando Alonso uit tot een duel. De Italiaan wil via een MotoGP, F1 en rally-test voor eens en voor altijd duidelijk maken wie de snelste kampioen is.

"Ik las dat Fernando beweert dat hij mits een beetje oefening samen met mij op het podium van een Moto GP-race kan staan. Laat hij dat maar eens bewijzen", daagt Rossi de Spanjaard uit in Motorcycle News. " Ik wil het met een motor, F1-bolide en rally-wagen tegen hem opnemen. Na deze drie tests tellen we de rondetijden op en dan weten we voor eens en altijd wie de snelste van ons beiden is".

De uitdaging van Rossi is een antwoord op de uitlatingen van Alonso aan het adres van de Italiaan. Alonso beweerde dat Rossi, mits genoeg oefening, wel punten of een podiumplaats kan pakken in de F1, maar geen zeges of wereldtitel.

Rossi testte vorige maand enkele dagen voor het Ferrari-team en reed toen enkele knappe rondetijden. De Italiaan wordt dan ook al een hele tijd genoemd als mogelijke opvolger voor Michael Schumacher. We zijn benieuwd of Alonso de uitdaging van de MotoGP-kampioen durft aan te nemen.