AMSTERDAM - De toekomstplannen van Kimi 'The Iceman' Raïkkönen zijn enkele dagen na de eerste Grand Prix alweer hot news. De Fin wordt nu niet enkel meer aan Ferrari, maar ook aan Toyota gekoppeld. De manager van Raïkkönen werd immers in het Duitse hoofdkwartier van de Japanners opgemerkt.

De interesse van Toyota is al lang een publiek geheim, maar het bezoek van Raïkkönens manager aan de fabriek in Keulen geeft aan dat de Fin ook zelf wel interesse heeft in een Japans avontuur. Al blijft het Duitse Bild intussen wel volhouden dat de Fin in 2007 naar Ferrari trekt. Voor het eerst deed de Fin zich overigens de moeite om dit gerucht te ontkennen.

"Dat verhaaltje rond Ferrari blijft maar terugkeren en er zijn niet eens nieuwe elementen om er aan toe te voegen", lacht Raïkkönen die roddels weg. "Bovendien heb ik geen zin om tweede viool te spelen".

Met die laatste woorden verwijst de Fin volgens Sport1.de naar de nieuwe deal die Michael Schumacher met Ferrari zou gesloten hebben. Als dat klopt dan lijkt een overstap van Raïkkönen naar Ferrari uitgesloten.

Gelukkig kan de Fin ook nog steeds bij zijn huidige werkgever McLaren terecht. Manager Martin Withmarsh liet afgelopen weekend namelijk nog maar eens horen dat het Britse team de Fin maar wat graag in hun rangen wil houden.