INDIAN WELLS - Martina Hingis lijkt weer helemaal terug aan de top van het tennis. De Zwitserse speelster, die in januari na drie jaar haar comeback maakte, versloeg Lindsay Davenport dinsdag in de vierde ronde van het toernooi van Indian Wells. Hingis kreeg de als tweede geplaatste Amerikaanse in drie sets op de knieën: 6-3 1-6 6-2.

Het was de eerste ontmoeting tussen de twee voormalige leidsters van de wereldranglijst. Hingis won de eerste set dankzij gevarieerd spel en goed voetenwerk. In de tweede doorgang kreeg Davenport meer vat op de tactiek van haar opponente en kon de Amerikaanse, met een sterke opslag als basis, haar reputatie als hardhitter meer dan waarmaken: 6-1.

In de beslissende set slaagde Hingis er weer in de rally's te domineren en zodoende Davenport flink te laten lopen. Ze dwong haar tegenstandster tot het maken van fouten en stelde zodoende een plek in de kwartfinale veilig. Daarin stuit Hingis op de Russin Dinara Safina.

Big shots

"Ik wist dat ik me moest concentreren op de 'big shots'. De rally's moesten kort blijven", besefte Davenport. "Toen Hingis meer zelfvertrouwen kreeg, wist ik dat ik steeds meer risico moest nemen. Daardoor maakte ik teveel fouten."

Hewitt

Bij de mannen waren twee verrassingen te noteren. Lleyton Hewitt ging onderuit tegen de Tsjech Berdych (5-7 3-6), terwijl de als zevende geplaatste Argentijn Gaudio in drie sets verloor van de Cyprioot Baghdatis: 6-7 6-3 6-2.