ZEIST - Bij wedstrijden tussen ADO Den Haag en Ajax worden de komende twee jaar geen supporters meer van de uitspelende ploeg toegelaten. Dat hebben vertegenwoordigers van de clubs, de KNVB en de burgemeesters van de steden Amsterdam en Den Haag dinsdag afgesproken. Zij namen die beslissing naar aanleiding van de gewelddadige inval van Ajax-supporters in het supportershome van ADO op 10 februari.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Eerder liet burgemeester Deetman van Den Haag weten dat er vijf jaar geen fans van de bezoekende club aanwezig mochten zijn bij onderlinge duels. Die stellige verklaring bleek echter voorbarig. Op het moment dat Deetman met het nieuws naar buiten kwam, was er nog geen overleg geweest met alle betrokken partijen.

In het overleg van dinsdag is tevens afgesproken dat de termijn van twee jaar verlengd kan worden als er zich binnen die periode ongeregeldheden voordoen tussen de twee supportersgroepen. Na elk onderling duel wordt het gedrag van de supporters geëvalueerd. Als de fans zich hebben misdragen wordt de termijn met nog eens vijf jaar verlengd.