BRUSSEL - Justitie in Brussel heeft dinsdagochtend enkele huiszoekingen laten uitvoeren bij politiemensen die zich bezig houden met de grote omkoopzaak in het Belgisch voetbal. Het zou gaan om politiemensen die in strijd met de regels informatie aan de media hebben doorgespeeld. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Justitie in Brussel ontkent overigens dat er ook onderzoek wordt uitgevoerd naar corruptie bij de Belgische eersteklasser Moeskroen, hetgeen diverse Vlaamse en Franstalige kranten dinsdag wel beweerden. Het parket geeft wel toe dat ex-trainer van La Louvière en voormalig doelman van het Belgisch elftal Gilbert Bodart bedreigingen ontvangt. Bodart is al langer genoemd in de omkoopzaak rondom de Chinese gokmaffia.

Stromannen

In verband met het onderzoek heeft de politie overigens informatie opgevraagd bij grote Londense wedkantoren. De omkoopzaak draait rond de inmiddels uit België gevluchte Chinese zakenman Zhuyen Ye, die via stromannen en opdrachtgevers vaak ongekend hoge bedragen inzette op tamelijk onbelangrijke Belgische wedstrijden.

In verband met de zaak zijn al zes trainers en spelers ontslagen, die allemaal in dienst zijn geweest van hekkensluiter Lierse SK.