ALPHEN AAN DEN RIJN - Tennisser Martin Verkerk heeft gebroken met zijn coach Nick Carr. Dat heeft de Alphenaar de Nieuw-Zeelandse coach niet persoonlijk laten weten, maar Carr beschouwt de samenwerking als beëindigd. "Ik heb al sinds 5 december niets meer van hem gehoord, dat lijkt me niet normaal in de relatie tussen een coach en zijn pupil."

Carr en Verkerk werkten ruim vier jaar samen, in die tijd vierde Verkerk zijn grootste succes in Parijs, waar hij in mei 2003 doordrong tot de finale van Roland Garros. Carr heeft geprobeerd Verkerk te bereiken, maar is daar tot op heden niet in geslaagd.

"Ik weet dat hij een ander telefoonnummer heeft genomen, ik heb hem de laatste maanden niet meer te pakken kunnen krijgen."

Conclusie

Carr gaat er dan ook vanuit dat Verkerk hem niet meer nodig heeft. "Die conclusie heb ik inderdaad getrokken. Ik kijk al uit naar andere spelers, ik hoop met een andere tennisser terug te keren op de tour. Het is een rare zaak, want alles liep normaal, we hebben nergens ruzie over gehad ofzo."

Verkerk was maandag niet bereikbaar voor commentaar. "Ik weet ook niet waar hij is", aldus Carr, "ik heb gehoord dat hij in Amerika zou zijn. Maar zeker weten doe ik dat dus niet." Verkerk wordt al tijden geteisterd door lichamelijke tegenspoed. Eerst verhinderde een schouderblessure hem om te tennissen, vervolgens kreeg hij last van de ziekte van Pfeiffer. Daarvan herstelt hij momenteel.