PAMPLONA - Barcelona heeft zondagavond weer eens een nederlaag geleden maar dat deerde de koploper in de Spaanse competitie amper. Osasuna, de nummer vier van de ranglijst, versloeg de ploeg van Frank Rijkaard zondagavond met 2-1. Deze hoeft zich daar, met een voorsprong van nog altijd negen punten op de naaste concurrenten, niet druk om te maken.

Minder leuk zal Rijkaard het vinden dat Barça in het stevige duel met negen man eindigde. Edmilson kreeg na een klein uur zijn tweede gele kaart, Motto werd vlak voor tijd direct uit het veld gestuurd. Osasuna kwam met 2-0 voor door doelpunten van Valdo, voor rust, en Puñal (strafschop). Invaller Henke Larsson maakte op aangeven van Ronaldinho het laatste kwartier nog erg hectisch. Van Bommel en Van Bronckhorst kwamen niet in actie in Pamplona.

Evenals Ajax - PSV en Juventus - AC Milan eindigde ook de topper in de Primera Division tussen Valencia en Real Madrid in 0-0. Invaller Ronaldo liet de grootste kans op een beslissing liggen. De Braziliaan miste namens de Madrilenen in de laatste minuut een zelfverdiende strafschop.