TURIJN - Juventus kan de Italiaanse voetbaltitel bijna niet meer ontgaan. De koploper sloeg zondagavond zonder veel indruk te maken een aanval van naaste concurrent AC Milan af. De topper in Turijn eindigde in 0-0, waardoor het verschil tien punten bleef.

Jaap Stam ruimde bij Milan binnen een kwartier geblesseerd het veld. De toekomstige Ajacied liep de kwetsuur op bij een sliding die hem op geel kwam te staan (en op een schorsing). Clarence Seedorf hield het wel lang vol, maar slaagde er niet in de defensie van Juve beslissend te ontregelen. Gattuso maakte het de bezoekers er in de slotfase ook nog gemakkelijker op. Hij solliciteerde twintig minuten voor tijd met succes naar zijn tweede gele kaart. Nedved was het slachtoffer.

Internazionale maakte in de voorbereiding op het Champions League-duel met Ajax geen fout. De Milanese ploeg won zaterdagavond zuinigjes van Sampdoria: 1-0. Adriano werd bedankt voor zijn doeltreffende bijdrage. De Braziliaan scoorde vijf minuten voor rust.

AS Roma zag vorige week een recordreeks van elf zeges op rij afgebroken door Inter (1-1) en was daar kennelijk zo door aangedaan dat zondag werd verloren bij Ascoli. Deze promovendus in de Serie A stevende in de eerste helft af op een sensatie. Bij rust was het 3-0 door doelpunten van Quagliarella, Paci en Budan.

Taddei en Commotto, die de bal in eigen doel werkte, gaven de Romeinen met een kwartier te gaan nog hoop: 3-2. De gelijkmaker viel niet. Oud-Ajacied Cristian Chivu maakte het slot niet mee. De Roemeense verdediger kreeg twee minuten voor tijd rood voor een overtreding op Cariello, die dreigde door te breken.

Roma heeft een punt achterstand op Fiorentina. De nummer vier van de ranglijst zag de uitwedstrijd tegen Cagliari na een half uur afgeblazen wegens de storm. Er was toen nog niet gescoord.