WOLFSBURG - Bayern München heeft voor de tweede week op rij puntenverlies geleden in de Bundesliga. De lijstaanvoerder kwam tegen VfB Wolfsburg niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

Nummer twee Werder Bremen ging thuis tegen Hertha BSC fors met 0-3 onderuit. HSV kan de grote winnaar van het weekeinde worden. Als de ploeg zondag wint van Kaiserslautern krijgt het de tweede plaats stevig in handen.

Roy Makaay moest het duel vanaf de bank bekijken. De Nederlandse spits, de laatste weken zwak in vorm, werd vervangen door Guerrero.

Nederlandse tint

Wolfsburg had wel een forse Nederlandse tint. Hofland, Van der Leegte en Hoogendorp hadden alledrie een basisplaats tegen Bayern München. In het uitverkochte stadion werd echter niet gescoord. Hoogendorp, die de geblesseerde Klimowicz verving, was na een kwartier nog wel dichtbij, maar miste.

Voor de Duitse koploper was het al het tweede week op rij zonder overwinning. De ploeg van trainer Felix Magath werd deze week hardhandig uit de Champions League gekegeld door AC Milan (4-1) en is ook in de eigen competitie slecht op dreef. Vorige week verloor het elftal van Hamburger SV (2-1). Door het gelijke spel tegen Wolfsburg vervliegt de riante voorsprong in de Bundesliga snel. Als HSV zondag wint, heeft Bayern nog een gaatje van zes punten op de club waar De Jong, Boulahrouz en Van der Vaart spelen.

Boateng

Werder Bremen had bij winst op Hertha BSC ook dichter bij Bayern kunnen komen, maar verloor in eigen huis met liefst 0-3. De goals vielen allen na rust. Boateng opende in de 53e minuut de score, waarna Marcelinho en Bastürk in respectievelijk de 76e en de 83e minuut ook nog doel troffen.