MANAMA - Michael Schumacher start zondag op pole positie tijdens de eerste F1-race van het seizoen. De Duitser behaalde in Bahrein zijn 65ste pole positie en evenaart daarmee het record van wijlen Ayrton Senna. Ferrari-teamgenoot Felipe Massa staat naast Schumacher op de eerste startrij.Wereldkampioen Alonso start als vierde.

Het nieuwe kwalificatiesysteem in de Formule 1 zorgde voor een leuke kwalificatiestrijd tijdens de eerste Grand Prix in Bahrein. Toch is het even wennen. Zo is het moeilijk om in te schatten of de man op de eerste startrij ook echt de beste kansen heeft om de openingsrace te winnen.

Michael Schumacher en teamgenoot Felipe Massa mogen dan wel de eerste startrij delen, mogelijk staat achter hen een rijder die bewust niet voluit ging in de kwalificatie. De rijders die niet in de top tien eindigden mogen immers onbeperkt bijtanken voor de race. Op die manier kunnen ze mogelijk een tankbeurt minder maken en daar hun voordeel uit halen. Bovendien is het ook niet uit te sluiten dat rijders in de top 10 meer benzine aan boord hebben en daarom niet meespeelden in de strijd om de pole positie.

Voolopig zien de zaken er toch alvast goed uit voor Ferrari. Hun twee rijders delen de eerste startrij. Achter hen toonde Jenson Button aan dat ook Honda voor de zege gaat. De Brit start als derde en krijgt wereldkampioen Fernando Alonso naast zich op de tweede startrij. Ook McLaren-Merecedes beschikt over een wagen in de hoogste regionen. Juan Pablo Montoya start als vijfde en doet het daarmee veel beter dan zijn teamgenoot Kimi Raïkkönen.

De Finse McLaren-rijder lijkt weer vertrokken voor een seizoen vol pech. De achtervleugel van zijn MP4-21 braf al tijdens het eerste deel van de kwalificatie af en in de spin die daarop volgde sneuvelde één van de achterwielen. "The Iceman" kon bijgevolg geen tijd neerzetten en start zondag als allerlaatste. Ook Christijan Albers moest na het eerste deel van de kwalificatie al in de pitbox blijven. Zijn MF1 was slechts goed voor de 18de startplaats. De Nederlander kan zich wel troosten met het feit dat hij sneller was dan teamgenoot Tiago Monteiro.