MOSKOU - Meerkampster Karin Ruckstuhl heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Moskou de zilveren medaille veroverd op de vijfkamp. De 25-jarige atlete uit Lelystad vergaarde vrijdag in het Olympisch Stadion van de Russische hoofdstad 4607 punten. Ze moest het goud laten aan Ljoedmila Blonska uit Oekraïene, die 4685 punten behaalde. Het is de zevende Nederlandse medaille op een WK indoor.

Ruckstuhl lag de hele wedstrijd op de tweede plaats. Ze opende de dag in 8,47 op de 60 meter horden en vervolgde met 1,81 meter bij het hoogspringen. Daarna volgde een persoonlijk record bij het kogelstoten met 13,64 meter. Op het verspringen noteerde ze een voor haar doen matige 6,33 en de afsluitende 800 meter liep ze de derde tijd in 2.16,72.

Duizeligheid

Ruckstuhl was uiteraard heel blij met haar medaille. Donderdag was ze nog even overvallen door een aanval van duizeligheid. "Een arts heeft mijn nek gemasseerd en daardoor kon ik toch fit aan de vijfkamp beginnen." De meerkampster was verbaasd dat ze met haar puntentotaal een medaille binnenhaalde. "Ik dacht een Nederlands record nodig te hebben voor een medaille." Haar nationale record staat op 4683 punten.

Ruckstuhl verloor vrijdag van een atlete die net terug is van een schorsing van twee jaar wegens een overtreding van de dopingregels. "Ze is een deelneemster als elke andere. Ik moet gewoon iedereen verslaan om goud te winnen. Ik kan er niet minder blij om zijn", zei ze in eerste reactie.