MOSKOU - Arnoud Okken heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Moskou de series van de 800 meter doorstaan. Dat gebeurde wel met enige moeite. De 23-jarige Arnhemmer eindigde vrijdag als derde inzijn race.

Dat was niet voldoende om rechtstreeks door te gaan, maar met zijn tijd van 1.47,58 was hij de snelste nummer drie. Daarmee verzekerde hij zich alsnog van een plek in de halve finales. Okken werd vorig jaar bij de EK indoor in Madrid vijfde.

De grote kanshebbers voor goud hadden geen moeite om de volgende ronde te bereiken. Olympisch kampioen Joeri Borzakovski won zijn serie, evenals de Zuid-Afrikaanse titelverdediger Mulaudzi.

Okken moest er voor knokken. Hij had de eerste twee rondjes op het tartan in het Olympisch Stadion moeite om aan te pikken bij de kopgroep. "Ik had niet de kracht om aan te zetten", zei hij. Dankzij een goede slotronde slaagde hij daar toch nog in. De Let Milkevics won de serie en liep met 1.47,19 de beste tijd van de dag.

Tevreden

"Ik ben toch tevreden over mijn race, zeker als ik naar de tijd kijk. Ik voel dat ik nog niet de supervorm heb. Vorig jaar kon ik makkelijker harder". De middenafstandloper voerde toen met 1.46,27 lange tijd de wereldranglijst aan.