AMSTERDAM - Ajacied Wesley Sneijder is zaterdag niet van de partij als zijn ploeg het in ArenA moet opnemen tegen PSV. De middenvelder, die net hersteld leek van een blessure, liep vrijdag op krukken. Wat hij precies heeft, is niet duidelijk. De 21-jarige voetballer mist waarschijnlijk ook het Champions League-duel tegen Internazionale van dinsdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De international sukkelt al lange tijd met een blessure aan zijn bovenbeen. Dat was het gevolg van een verschoven ruggenwervel die voor problemen met zijn bekken zorgde. Hij werd daarvoor behandeld door een therapeut. Deze behandeling verliep voorspoedig, maar waarschijnlijk heeft Sneijder nu te kampen met een terugslag. Volgens AT5 kreeg de middenvelder donderdag opnieuw last tijdens een training met Jong Ajax.

Met de terugval van Sneijder zijn de problemen voor Ajax op het middenveld groter geworden. De Tsjech Thomas Galásek is ook geblesseerd. Nourdin Boukhari, in de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Sparta zondag nog goed voor de eerste twee treffers, kan tegen PSV niet meespelen vanwege een schorsing.