SAKHIR - Robert Doornbos is vrijdag tijdens de training van de Grote Prijs van Bahrein als zevende geëindigd. De testrijder van Red Bull klokte een tijd van 1.32,926. Christijan Albers eindigde in de achterhoede. De coureur van Midland had 1.36,314 nodig en hield zodoende alleen de auto's van Super Aguri achter zich.

De trainingsresultaten geven nog geen indicatie voor de krachtsverhoudingen, aangezien de teams de dag voornamelijk gebruiken om de juiste afstelling te vinden. Daarnaast werkt de ene coureur de sessies af met een bijna lege tank, terwijl anderen met een volle tank rondrijden.

Opsteker

Toch is de uitslag een opsteker voor Doornbos. De Rotterdammer hoopt zich op de vrijdagtrainingen in de kijker te rijden. In Bahrein slaagde hij daarin. Doornbos hield op het circuit van Sakhir Kimi Räikkönen, Juan Pablo Montoya en zijn teamgenoten Christian Klien en David Coulthard achter zich.

Stoeltje

Doornbos was opgetogen over zijn optreden. "Omdat donderdagavond pas mijn speciale stoeltje vanuit Engeland was overgevlogen, was het even spannend qua tijd om voor aanvang van de training nog even een verplichte FIA-test af te werken. Daarna ging alles op rolletjes. Ik heb een goede indruk van de banden kunnen krijgen en daarmee het team de juiste keuze kunnen laten maken. Mijn werk zit er voor het weekeinde op, maar ik en het team zijn blij met dit resultaat", zei de testrijder na de training.

Albers

Albers had een moeilijke dag. Hij kende problemen met de traction control en de elektronica in de auto. "We weten wat de problemen zijn en hopen die voor de zaterdagtraining op te lossen. Het is vervelend als je niet het maximale kunt laten zien, maar het blijft een training. Ik kijk uit naar zaterdag. Ik wil laten zien wat ik kan." Albers legde in de ochtenduren elf ronden af en in de middag zestien.