PARIJS - Bij een goede afloop van de uitwedstrijd tegen Internazionale komt Ajax in de kwartfinales van de Champions League uit tegen Villarreal. De Amsterdamse club speelt dinsdagavond tegen de Italianen. De eerste ontmoeting tussen beide ploegen in de Amsterdam ArenA eindigde onbelist (2-2).

De overige zeven kwartfinalisten verzekerden zich afgelopen week al van een plaatsje tussen de beste acht clubteams van Europa. Ajax kwam toen niet in actie omdat AC Milan voor eigen publiek tegen Bayern München speelde. Internazionale en AC Milan gebruiken hetzelfde stadion.

Benfica versus Barcelona

De overige kwartfinales zijn: Arsenal - Juventus, Olympique Lyon - AC Milan en Benfica - Barcelona.

De laatste ontmoeting heeft een sterk Nederlands karakter. Benfica staat namelijk onder leiding van Ronald Koeman. Frank Rijkaard en Henk Ten Cate hebben Barcelona onder hun hoede. Koeman was in het verleden voor Barcelona actief. Hij bezorgde die club in 1992 op Wembley met een rake vrije trap de Europa Cup 1. Sampdoria was toen de tegenstander.

Olympique Lyon

Olympique Lyon, de bedwinger van PSV, stuit bij AC Milan weer op Nederlanders: Jaap Stam en Clarence Seedorf. Dennis Bergkamp en Robin van Persie staan bij Arsenal voor de zware klus om Juventus uit de halve finales te houden.

De winnaar van deze dubbele ontmoeting stuit in de halve eindstrijd mogelijk op Ajax. De Amsterdammers moeten wel nog eerst Internazionale en Villarreal uitschakelen. De winnaar van de ontmoeting tussen Benfica en Barcelona stuit in de halve finales op AC Milan of Olympique Lyon.

Flauwvallen

De loting in Parijs beleefde een rommelig verloop. De nerveuze presentatrice viel een keer flauw en moest zich even na terugkomst op het podium opnieuw laten ondersteunen. Ze werd vervangen door burgemeester Delanoe van Parijs maar keerde even voor afloop van de loting terug op het podium.