AMSTERDAM - Ronaldo zegt zich niets aan te trekken van de kritiek die zijn landgenoot Pelé onlangs op hem heeft geuit. "Ik besteed helemaal geen aandacht aan hem", zei de voetballer van Real Madrid woensdag tegen het Spaanse radiostation Cadena SER. Volgens de levende voetballegende heeft Ronaldo te veel problemen en afleiding naast het voetbal.

Pelé roemt Ronaldo om zijn voetballende kwaliteiten. "Hij is van grote klasse en hij heeft veel mooie prijzen gewonnen. Alleen, hij zou nog veel beter geweest zijn als hij zich niet zo zou laten afleiden door problemen buiten het voetbal. Zijn carrière en zijn persoonlijke leven zijn met elkaar verstrengeld."

Ronaldo blijft kalm onder alle negatieve aandacht. "Ik hoor duizenden verhalen en ook duizenden leugens die pijn doen, maar ik heb een heel dikke huid."

De ster-voetballer ligt de laatste weken onder vuur. De aanvaller zinspeelde op een vertrek aan het einde van dit seizoen bij het kwakkelende Real Madrid. Dat werd hem niet in dank afgenomen.