LIVERPOOL - Ronald Koeman kon na de triomf op Liverpool (2-0) zijn geluk niet op. "Hier geniet ik dubbel en dwars van", zei de coach van Benfica in het NOS-programma Studio Sport. "Misschien ben ik voor dit soort wedstrijden wel trainer geworden."

Koeman, die in Lissabon ook al met 1-0 van de onttroonde titelhouder had gewonnen, verloor de realiteit in alle euforie niet uit het oog. "In de beginfase werden we overlopen. Liverpool kreeg twee, drie goede kansen, maar met een beetje geluk bleven we overeind. Na die schitterende goal van Simao kwam er meer lijn in ons spel. Uiteindelijk konden we op de bank de wedstrijd redelijk rustig uitzitten."

Koning van Lissabon

Koeman: "Ja, de komende dagen zal ik wel even de Koning van Lissabon zijn. Maar dat kan snel weer anders zijn. Voor de club is het in elk geval een fantastische prestatie. De laatste elf jaar heeft Benfica niets gepresteerd in de Champions League. Nu hebben we eerst Manchester United uitgeschakeld en daarna ook de titelverdediger verslagen. Dat is heel leuk."