LYON - Guus Hiddink berustte na de zware nederlaag bij Olympique Lyon (4-0) in het gedwongen afscheid van de Champions League. "Het was een terechte uitslag en daardoor een terechte uitschakeling", meende de PSV-coach.

Hiddink baalde van het eerste Franse doelpunt. "We lieten Lyon iets te gemakkelijk bij ons penetreren. Maar het was ook een mooie treffer. Toch was er op dat moment nog niet veel aan de hand."

Hiddink had gemengde gevoelens bij de rode kaart voor Cocu. "De eerste gele kaart was niet terecht, de tweede wel. Het was in elk geval een streep door de rekening. Daardoor konden we niet meer doorschakelen op het middenveld. Toen Lyon kort daarna 2-0 maakte was het klaar. Dat was de nekslag."

Cocu neemt schuld op zich

Phillip Cocu nam veel schuld op zich. De aanvoerder vond dat hij zijn ploeg door zijn rode kaart in de 43e minuut in de steek had gelaten. "Ik heb het team benadeeld", gaf Cocu toe. "Ik stapte met een waardeloos gevoel het veld af. Toen het kort daarna ook nog eens 2-0 werd, zat ik er even helemaal doorheen. Na de rust was er voor ons niets meer te halen. Ik zat toen met mijn gedachten al een beetje bij het weekeinde, bij onze wedstrijd tegen Ajax."

Cocu had weinig goede woorden over voor de Engelse arbiter Riley. "Na mijn eerste gele kaart liep hij een beetje te geinen met Lyon-verdediger Cris. Ik zei toen tegen Riley of hij het misschien grappig vond dat ik geel had gekregen. Hij zei meteen dat ik moest ophouden, omdat ik dicht tegen rood aan zat. Na mijn forse overtreding, die ik overigens niet uit frustratie maakte, kon ik eraf. Zwaar klote."

Simons: 'Kansloze avond'

Timmy Simons beaamde het volmondig. "Ja, het was een kansloze avond", erkende de Belgische middenvelder van PSV. "Als sportman wil je graag alles winnen, maar dat is niet altijd mogelijk. Zeker vanavond niet."

Simons moest na 43 minuten de aanvoerdersband overnemen van Cocu, die na zijn tweede gele kaart van het veld moest. "Het was na de nederlaag van 0-1 twee weken geleden in Eindhoven natuurlijk al een moeilijk verhaal, maar na de rode kaart voor Phillip werd het wel heel moeilijk", verzuchtte Simons.

"We hebben niet veel kunnen afdwingen. Lyon heeft een heel goede ploeg. Ze zijn niet voor niets vier keer op rij kampioen van Frankrijk geworden."