LIVERPOOL - Trainer Ronald Koeman van Benfica verkiest voorlopig het hoogste Europese podium van de Champions League voor zijn beste prestaties. De oefenmeester keek woensdagavond op Anfield Road tevreden toe hoe zijn ploeg bekerhouder Liverpool via een verrassende uitzege (0-2) de kans op titelprolongatie ontnam.

Benfica, dat voor eigen publiek ook al won (1-0), haalde volkomen verdiend de kwartfinales van de Champions League. Ook AC Milan verzekerde zich van een plaatsje tussen de beste acht clubteams van Europa. De Italianen verpletterden Bayern München (4-1). De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde twee weken geleden in Duitsland nog onbeslist (1-1).

Gelijk spel Arsenal

Arsenal mag ook blijven dromen van Europese successen. De Londenaren haalden voor de tweede keer in de clubhistorie de kwartfinale van de Champions League. De ploeg had voldoende aan een doelpuntloos gelijkspel. Arsenal won namelijk de uitwedstrijd in Madrid (1-0).

Bij Liverpool ontbrak rechtsback Kromkamp. De verdediger speelde in de eerste ronde van de Champions Leaugue helft voor Villarreal. Hij is daardoor tijdens Europese ontmoetingen niet speelgerechtigd voor zijn Engelse werkgever.

Voor trainer Koeman komt de uitschakeling van Liverpool zeer gelegen. Ook in dienst van Benfica kan de oefenmeester maar niet winnen van collega Adriaanse, die bij concurrent Porto actief is. Benfica bekleedt achter Porto en Sporting Lissabon de derde positie op de Portugese ranglijst.

Milan veel te sterk voor Bayern

AC Milan verpletterde voor eigen publiek Bayern München (4-1). De Italianen leidden via treffers van Inzaghi en Sjevtsjenko binnen 25 minuten al met 2-1. Sjevtsjenko miste in de 23e minuut ook nog een strafschop. Ismael schonk de Duitsers in de 35e minuut een beetje hoop (2-1) maar Inzaghi (47e minuut) en Kaka (58e minuut) beslisten de ontmoeting vlak na rust. Bij AC Milan speelden Seedorf en Stam de hele wedstrijd. Aanvaller Makaay van Bayern München werd in de rust voor Guerrero gewisseld.

Real Madrid begon de uitwedstrijd tegen Arsenal met Ronaldo. De Braziliaan werd afgelopen weekeinde tijdens de derby tegen Atletico Madrid nog op de bank gehouden. Bij Arsenal speelde Bergkamp alleen de laatste drie minuten mee. De geblesseerde Van Persie was nog niet inzetbaar.

Reyes verschafte zich in de eerste helft een goede kans op de openingstreffer. De spits van Arsenal raakte de lat. Real Madrid speelde het laatste kwartier met maarliefst vier spitsen. Ronaldo, Cassano, Baptista en Robinho konden echter geen verlenging voor de Spaanse club afdwingen.

Uitslagen 1/8 finale

Liverpool (Eng) - Benfica (Por) 0-2 (0-1)

36. Simao 0-1
89. Miccoli 0-2

Gele kaart: Crouch, Alonso, Gerrard (Liverpool), Robert, Gomes, Fernandes (Benfica)
Scheidsrechter: De Santis (Ita)
Toeschouwers: 42.745

Arsenal (Eng) - Real Madrid (Spa) 0-0 (1-0)

Gele kaart: Henry (Arsenal), Guti, Roberto Carlos, Gravesen, Raul Bravo (Real Madrid) Scheidsrechter: Michel (Slw). Toeschouwers: 35487.

AC Milan (Ita) - Bayern Munchen (Dui) 4-1 (2-1)

8. Inzaghi 1-0
25. Sjevtsjenko 2-0
35. Ismael 2-1
47. Inzaghi 3-1
59. Kaka 4-1.

Gele kaart: Vogel, Nesta (AC Milan), Demichelis, Sagnol, Guerrero (Bayern Munchen)
Scheidsrechter: Ivanov (Rus)
Toeschouwers: 60.000