BARCELONA - Chelsea kreeg bij aankomst in Barcelona een voorproefje van wat de Engelse ploeg dinsdag in Nou Camp te wachten staat. Tientallen fans van Barça spuugden maandag op het vliegveld naar het Britse gezelschap, maakten obscene gebaren en riepen tal van verwensingen naar spelers en begeleiders, die snel de bus invluchtten.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Vooral hoofdcoach Mourinho moest het ontgelden. "Vertaler. Vertaler!", joelden de fans van Barcelona hatelijk. Daarmee verwezen ze naar de beginperiode van de even controversiële als succesvolle Portugese trainer toen hij als tolk van de Britse voetbalveteraan Bobby Robson bij Sporting Lissabon en Barcelona werkzaam was.

Mourinho zocht vorig seizoen verbaal al de confrontatie met zijn collega Frank Rijkaard en kon vorige maand na de dramatische thuiswedstrijd tegen Barcelona in de achtste finales van de Champions League (1-2) opnieuw zijn mond niet houden. Hij betichtte de aankomende sterspeler Messi van toneelspel, waardoor Del Horno de rode kaart kreeg.

"Ik wil tegen Chelsea de beste wedstrijd uit mijn leven spelen", sprak tiener Messi maandag strijdlustig. "Ik wil Mourinho en zijn spelers de mond snoeren. Ze denken dat ik een acteur ben. Ze vergissen zich. Ik ben een profvoetballer, die dit seizoen al vele schoppen heeft geïncasseerd. Voor acteurs moet je in de bioscoop zijn."