ENSCHEDE/WAALWIJK - FC Twente heeft de zorgen van streekgenoot Heracles vergroot. De thuisclub won zondag de derby tussen de ploegen uit Enschede en Almelo met 2-0.

Touma scoorde in de eerste helft, Gerritsen na de rust. N'Kufo miste in de eerste helft een strafschop, zijn inzet werd gekeerd door doelman Pieckenhagen. FC Twente lonkt naar een plaats in de play-offs, voor Heracles dreigt deelname aan de nacompetitie.

RKC heeft zondag eenvoudig met 3-0 gewonnen van ADO Den Haag. De Ceulaer en Dominique van Dijk (twee keer) scoorden voor de Waalwijkers, die door de zege zicht blijven houden op deelname aan de play-offs. ADO staat zestiende.

RKC-speler De Ceulaer viel kort voor rust uit met een zware onderbeenblessure. Hij komt dit seizoen niet meer in actie. De rechterspits brak zijn rechterkuitbeen, nadat hij hard in botsing kwam met medespeler Robert Fuchs. De Ceulaer werd zondagmiddag in het ziekenhuis direct geopereerd. Hoe lang de Belg precies uit de roulatie is, is nog niet bekend.

ADO Den Haag heeft een mondeling akkoord bereikt met Youssef el-Akchaoui over een verlenging van diens contract. De 25-jarige verdediger tekent binnenkort voor drie jaar bij. El-Akchaoui speelt sinds de zomer van 2003 voor de Hagenaars. Daarvoor stond de linksback bij Excelsior en de Duitse club 1.FC Union Berlin op de loonlijst.