MADRID - Met dank aan het spitsenduo won Real Madrid zaterdagavond voor eigen publiek de thuiswedstrijd tegen Atletico Madrid. Cassano en Baptista maakten in de eerste helft het verschil voor de Koninklijke. Bij een achterstand van 1-0 maakte Mateja Kezman namens Atletico nog wel gelijk.

Het kwam trainer Lopez Caro van Real Madrid goed uit dat uitgerekend beide spitsen tot scoren kwamen. De oefenmeester liet in een roerige week na het opstappen van voorzitter Perez Ronaldo namelijk buiten de selectie. De Braziliaan kwam pas laat terug van een interland tegen Rusland. Ronaldo arriveerde gelijk met Robinho, Roberto Carlos en Cicinho. Het drietal maakte wel deel uit van de selectie voor de derby.

Het is een publiek geheim dat Ronaldo niet met zijn gelukkigste periode bij Real Madrid bezig is. Hij werd de afgelopen weken veelvuldig door zijn eigen supporters uitgefloten. Grote vraag is of de Braziliaan woensdag tijdens de uitwedstrijd in de Champions League tegen Arsenal wel weer speeltijd krijgt.

Barcelona

Koploper Barcelona boekte een 3-2-zege op Deportivo la Coruna en hield het gat met Real op tien punten. Eto'o bezorgde de ploeg van Frank Rijkaard in de 61e minuut de drie punten. Na het snelle doelpunt van Ronaldinho in de tweede minuut kwam Deportivo verrassend op voorsprong door treffers van Juanma en Andrade, maar Larsson zorgde nog voor rust voor de gelijkmaker.

Met het oog op tweede wedstrijd in de achtste finales van het belangrijkste Europese bekertoernooi tegen Chelsea deed Barcelona met de winst het benodigde vertrouwen op. Na een moeizame eerste helft zette de ploeg de wedstrijd na de rust naar zijn hand.

Eto'o vierde na zijn doelpunt een eigen feestje met de toeschouwers een week na de racistische uitlatingen in zijn richting door de aanhang van Zaragoza. Mark van Bommel kreeg in het duel een gele kaart.