LONDEN - Landskampioen Chelsea vervolgde zaterdagmiddag de titelrace met een zwaarbevochten uitzege op West Bromwich Albion (1-2). Trainer Mourinho zat voor de honderdste keer bij de club uit Londen op de bank. De veelbesproken oefenmeester jubileerde niet anoniem maar trok zoals wel vaker alle aandacht.

Zo kreeg Mourinho het vlak voor het begin van de tweede helft aan de stok met zijn collega Bryan Robson van West Bromwich Albion. Chelsea verscheen tot ongenoegen van de luid protesterende Robson laat op het speelveld. Mourinho pikte het gedrag van zijn collega niet en haalde uitgebreid verhaal. Een felle discussie volgde.

Drogba

Beide oefenmeesters vonden elkaar even later opnieuw toen Drogba hard onderuit werd gehaald. De spits uit Ivoorkust nam sportief revanche en maakte in de 51e minuut de openingstreffer voor Chelsea. Een forse charge van Robben bleef niet onbestraft. De linksbuiten maakte in de 62e minuut een harde overtreding op Greening en moest met een rode kaart vertrekken.

Mourinho was het niet eens met de beslissing van arbiter Halsey. Hij begeleidde de aftocht van Robben met een lang en cynisch bedoeld applaus. De scheidsrechter reageerde niet op de trainer van Chelsea. Zonder Robben kwam Chelsea in de 74e minuut via Cole op 0-2.

Kanu bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-2. Chelsea, dat woensdag in de Champions League op Barcelona stuit, heeft na de zege achttien punten meer dan naaste belagers Manchester United en Liverpool.