HEERENVEEN - Gianni Romme gaat voorlopig door met schaatsen. Na zijn laatste officiële wedstrijd van dit seizoen, vrijdagavond in Thialf, zei hij op zoek te gaan naar het "juiste gevoel."

"Ik heb dit jaar vaak in een diep dal gezeten", zei hij. "Maar dat heb ik wel vaker, en meestal kwam ik heel sterk terug. Mijn doel is zeker top acht rijden, maar eigenlijk in de buurt te komen van het podium. Ik denk dat het er nog in zit. Dus ga ik verder."

Gevoel

Het kan best zijn dat het gevoel hem bedriegt. "Dat merk ik dan wel kort na de zomer, bij de eerste selectiewedstrijden. Lukt het dan niet, dan stop ik alsnog. Gaat het goed, dan ga ik door naar de volgende ronde. Ik heb er wel vertrouwen in."

Hoe Romme het gaat aanpakken weet hij nog niet. Als bekend stapt zijn coach Jac Orie over naar een andere sponsor, DSB, maar daar is voor Romme geen plaats. "Ik ga er niet vanuit dat zich bij mij nog één van de grotere teams meldt. Er zijn voldoende andere mogelijkheden om verder te gaan."

Ritsma

Bijvoorbeeld een samenwerking met Rintje Ritsma sloot Romme niet uit. "Al hebben we er nog niet over gepraat." Ritsma gaf in Thialf opnieuw te kennen ook nog niet van stoppen te willen weten.

"De kans dat ik nog een jaar door ga is vrij groot." Hij zal zich dan vooral op het allrounden richten.