DUBAI - Roger Federer en Rafael Nadal tennissen zaterdag de finale van het ATP-toernooi in Dubai. De Zwitser plaatste zich voor de eindstrijd door vlotte winst op de Rus Michael Joezjni, 6-2 6-3. De Spanjaard won net zo vlot van de Duitser Rainer Schüttler, 6-4 6-2.

Federer en Nadal waren vorige week de grote afwezigen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. Zij hadden zich wel verbonden, maar zegden daarna weer af, evenals een elftal anderen.

Voor de nummer één van de tenniswereld is het de derde finale in zijn derde toernooi in het jaar. In Doha (ATP) en Melbourne (Australian Open) won hij de titel. Voor de nummer twee van de wereld is het de eerste finale in de twee toernooien die hij speelde. In Marseille strandde hij in de halve eindstrijd.

Bij de vrouwen in Doha gaat de eindstrijd tussen de Franse wereldranglijstaanvoerder Amélie Mauresmo en de Russin Nadia Petrova, eveneens eerste en tweede geplaatst. Mauresmo gaf de Zwitserse 'comeback kid' Martina Hingis een krachtig tennislesje, 6-2 6-2, en Petrova was veel te sterk voor de Japanse Ai Sugiyama, 6-1 7-6 (2).